Στο ιστο&"> Η πρώτη πανελλαδικά ολική επισκευή αναπαλαίωση ανελκυστήρα STIGLER
Βρίσκεστε εδώ: |Ιστολόγιο|Αναπαλαίωση|Η Πρώτη Πανελλαδικά Ολική Επισκευή Αναπαλαίωση Ανελκυστήρα Stigler

Η πρώτη πανελλαδικά ολική επισκευή αναπαλαίωση ανελκυστήρα STIGLER


αναπαλαίωση

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε ένα διατηρητέο κτήριο βρίσκεται τοποθετημένος  από τις αρχές του 1900 ένας ανελκυστήρας STIGLER . Όταν ξεκίνησε η ανακαίνιση του κτηρίου η ERGODECOR ανέλαβε το δύσκολο έργο της επισκευής και αποκατάστασης του ιστορικού ανελκυστήρα. Η κατάστασή του ήταν πάρα πολύ κακή. Ο χρόνος αλλά και οι διαμένοντες στο κτήριο αυτό  προξένησαν μεγάλες φθορές .

Αρχικά αφαιρέθηκαν πολύ προσεκτικά όλα τα τμήματα του κλωβού τα οποία ήταν ξύλινα. Μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο μας . Ξεκίνησε η αφαίρεση όλων των μεταλλικών  εξαρτημάτων , τα οποία  καθαρίστηκαν και γυαλίστηκαν. Στην συνέχεια αφαιρέθηκαν από όλες τις ξύλινες επιφάνειες  οι βρωμιές,γράσσα και βερνίκια εποχής. Έγινε πλύση με ειδικά καθαριστικά και μετά το στέγνωμα αυτών τρίψιμο  με πολύ επιμέλεια και προσοχή.

Αυτή η διαδικασία ανέδειξε όλα τα σημεία φθοράς που έπρεπε να επισκευαστούν. Έγινε αντικατάσταση και συγκόλληση τμημάτων καπλαμά , κατασκευή και αντικατάσταση όλα τα πηχάκια που συγκρατούν τα κρύσταλλα. Κατασκευή νέου δαπέδου .Επίσης έγινε εκ νέου κατασκευή μεταλλικών στοιχείων του κλωβού ακριβώς όπως ήταν τα αρχικά ,που όμως είχαν καταστραφεί .

Ο κλωβός συναρμολογήθηκε μέσα στο εργαστήριο και αφού ελέγχθηκε  μεταφέρθηκε στον χώρο βαφής . Ακριλικά βερνίκια τελευταίας γενιάς ανέλαβαν να αναδείξουν την ομορφιά αυτής της διατηρητέας κατασκευής . 

Μετά την τοποθέτηση των κρυστάλλων τα τμήματα  μεταφέρθηκαν στο κτήριο που ανήκουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος επισκευής ξεπέρασε τους 3 μήνες , κατά την διάρκεια των οποίων έγινε  επισκευή  και βαφή όλου του φρεατίου .

Το αποτέλεσμα είναι  εκπληκτικό . Η ERGODECOR  έκανε την πρώτη ολική αναπαλαίωση ξύλινου ανελκυστήρα STIGLER  στην Ελλάδα.


Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε!